Personal calificat și mediu plăcut

Atunci când vorbim despre copii și despre recuperare pediatrică si kinetoterapie pediatrică, trebuie să avem în vedere diferența colosală între a lucra cu un adult și a lucra cu un minor. Legătura între specialist și pacient este esențială pentru progresul copilului. Empatia și perseverența sunt cuvintele cheie în sesiunile de kinetoterapie copii, dar nu uităm să transformăm ședințele în ocazii de bucurie și distracție pentru copii, fiind conștienți de importanța acestei perioade, atât ca dezvoltare fizică, cât și ca dezvoltare emoțională.

Servicii de specialitate

Toate serviciile de Recuperare Pediatrică sunt efectuate in săli dedicate pentru copii.

Evaluare Motrică

Oferă informații despre dezvoltarea fizică a individului, despre existența unor eventuale atitudini deficitare ale aparatului locomotor, precum si informații despre condiția fizică, caracterizată prin indicii de manifestare a forţei, greutații, rezistenței, coordonării, echilibrului, vitezei sub diferite forme etc.

Electrostimulare

Stimularea electrică funcțională (FES) folosește mici impulsuri electrice pentru a activa mușchii excitând nervii care duc la mușchi.
Electrostimularea musculară antrenează mușchii într-un mod și în situații în care exercițiile fizice nu reușesc întodeauna să fie atât de eficiente.

Kinetoterapie

Kinetoterapia pediatrică este diferită de cea a adultului și este bazată foarte mult pe empatia dintre kinetoterapeut și copil. Copiii au reacții și adaptări total diferite față de adulți la orice afecțiune.
Programele de kinetoterapie pot incepe incă din primele 3-4 zile de la naștere.Kinetoterapia și masajul pentru bebeluși și copii

Kinetoterapia pediatrică se adresează copiilor de la stadiul de bebeluș până la vârsta de 18 ani. Aceasta ajută copilul să ajungă la o dezvoltare optimă, să-i crească mobilitatea și să îmbunătățească starea copilului afectat de un accident, afecțiune sau o întârziere în dezvoltare.
Primul an de viata este important pentru bebelusi deoarece totul in jurul lor este nou si demn de a fi explorat.

Ce urmărim prin programele noastre de kinetoterapie

Programele sunt particularizate de către specialiștii Brotac Medical și urmăresc atingerea obiectivelor caracteristice varstei cronologice a copilului.

 • Tonifierea musculaturii
 • Imbunătățirea mobilității articulare și a coordonării mișcarilor
 • Deplasarea prin tarare pe genunchi și antebrațe, pregătirea pentru mers
 • Dezvoltarea neuromotorie și psihomotorie
 • Dezvoltarea deprinderilor motrice de apucare și prindere
 • Educarea echilibrului static și dinamic
 • Educarea ritmului si coordonării mișcarilor
 • Reeducarea sensibilității
 • Recaștigarea amplitudinii de mișcare
 • Corectarea posturii și aliniamentului corpului
 • Stimularea funcțiilor aparatului cardio-vascular
 • Imbunătățirea respirației
 • Dezvoltarea simetrică a ambelor părți ale corpului

Scolioză copii

O afecțiune tot mai comună în rândul copiilor este scolioza: o deficiență tridimensională care curbează coloana vertebrală, mai ales în regiunea lombară, în plan frontal, coloana luând fie forma literei „C”, fie forma literei „S”.
Scolioza poate fi combătută cu ajutorul kinetoterapie copii, prin exerciții de echilibrare, tonifiere și corectare posturală, pentru a reda poziția corectă a coloanei vertebrale.

Tipuri de scolioză la copii

01

Structurală

Implică o modificare a structurii elementelor coloanei vertebrale – rotație în ax a vertebrelor toracale

02

Functională

Este determinată de postura inadecvată, de creștere bruscă / exagerată în înălțime, dar poate apărea și în urma unei dureri (spasm muscular), proces inflamator, inegalitatea membrelor etc.

Dacă copilul dumneavoastră se află într-una dintre aceste situații, nu ezitați să ne consultați pentru o programare.

Pentru orice informație sau programare, contactați-ne!