gonartroza-acid-hialuronic-stire-2

Gonartroza – tratament acid hialuronic

Despre Gonartroza

Gonartroza ( artroza): cea mai frecventa afecțiune la nivelul genunchiul după 50 de ani.Gonartroza este o boala degenerativa ce duce la distrugerea si subțierea cartilajului articular. Afectiunea se produce frecvent bilateral (afecteaza ambii genunchi).

Acesta degradare este ireversibila, dar, prin interventia medicului ortoped, aceasta poate fi incetinita si, uneori, chiar oprita. La inceput durerea este sesizabila in miscare si calmata de repaus. Activitatiile zilnice sunt posibile datorita faptului ca durerea nu este foarte intensa si aceasta se calmeaza la administrarea de antiinflamatoare.

Tratament

Opțiuni tratament Gonartroza în funcție de gravitatea bolii :
– infiltratii cu acid haluronic ( soluții vasco-elastice )

  • acționează ca un lubrifiant și amortizor de șocuri
  • reduce durerea și inflamația
  • creste mobilitatea articulației
  • protejează cartilajul
  • fără efecte secundare

Suna pentru consultatie

Clinica noastra vine in sprijinul pacientilor cu identificarea diagnosticului prin Medic Specialist Ortopedie, confirmarea diagonsticului prin Radiologie si tratamentul pentru gonartroza cu Acid Hialuronic.

Infiltrații PRP – tratament de recuperare medicală

Infiltrații PRP – tratament de recuperare medicală

Corpul nostru are capacitatea extraordinară de a se vindeca singur, iar medicina regenerativă plusează și poate îmbunătăți aceasta funcție, ajutându-ne și mai mult în recuperare medicală. Infiltrațiile PRP (Platelet-Rich Plasma) sunt tratamente non-invazive, fără efecte secundare, care dau rezultate uimitoare, datorită plasmei extrem de concentrată obținută și îmbunătățită chiar din sângele pacientului.

Infiltrații PRP

Fiind un tratament care se bazează pe recoltarea de sânge venos de la pacient, îmbogățit cu trombocite prin centrifugare, infiltrațiile PRP nu prezintă nici un risc de contaminare și nu au efecte secundare. Avantajele sunt multiple de la refacerea structurilor afectate, la diminuarea durerilor, iar administrarea tratamentului este nedureros și se face ambulatoriu.

Cum funcționează?

Infiltrațiile PRP pot trata cu succes diferite afecțiuni dureroase precum inflamații la nivelul tendonului rotulian (genunchiul) sau ahilean, dureri la nivelul umărului sau al cotului. Și leziunile cartilajelor pot fi tratate prin infiltrații PRP, dar numai în cazul unui disconfort produs de afecțiuni care nu sunt degenerative. Disconfortul din toate aceste zone apare și la persoanele tinere, iar tratarea lui cât mai timpurie prin infiltrații PRP este recomandată pentru că ignorarea simptomelor nu va duce decât la agravarea situației.

Înainte de procedură, medicul ortoped va consulta pacientul și va efectua un set de analize pentru a determina de câte infiltrații este nevoie. Sângele pacientului va fi recoltat și îmbunătățit la centrifugă unde va rezulta o cantitate mai mare de plasmă care va fi injectată la nivelul articulaților sau a tendonului pentru ca țesuturile să se regenereze.

Efectele infiltrațiilor

După jumătate de oră de la administrarea infiltraților, pacientul poate pleca și nu va avea nevoie de ajutor pentru a se deplasa. Efectul de regenerare va începe la scurt timp și va continua între 6 și 9 luni după ce tratamentul a fost finalizat. Este recomandat ca tratamentul să fie asociat cu altă procedură de vindecare, precum kintetorepia, fizioterapia sau terapia TECAR pentru a obține rezultate excelente de lungă durată.

recuperarea medicala dupa AVC

Recuperarea medicală după AVC

Accidentul Vascular Cerebral poate avea urmări grave și afecta în special mobilitatea corpului. În cele mai multe cazuri, pacientul se poate recupera, dacă se ajunge din timp la medic, de aceea este foarte important ca tratamentele să înceapă cât mai repede, chiar și la 24-36 de ore după incident.

Recuperarea medicală după AVC

Tipurile de recuperare medicală după AVC sunt numeroase și depind și de afecțiunea cu care a rămas pacientul. Foarte importantă este și consiliera psihologică, pentru că un AVC poate lăsa în urmă traume, supărări sau tulburări emoționale.

Deși afecțiunile care pot rămâne în urmă după un AVC sunt diverse, cele mai întâlnite probleme apar la nivel locomotor și vor influența mișcările brațelor sau a picioarelor care până atunci păreau naturale și ușoare. De aceea, cele mai multe terapii se vor concentra pe mobilitatea membrelor, exerciții de acomodare, de reînvățare a unor mișcări de rutină și exerciții de mers.

Recuperarea medicală în cazul unui AVC este de lungă durată și uneori poate fi anevoioasă, de aceea este de recomandat ca aceasta să fie făcută într-un centru specializat, alături de specialiști dedicați care vor trata pacientul cu răbdare în timp ce îi creează un mediu plăcut și o atmosferă propice. Aici medicii pot decide o schemă potrivite de tipuri de tratamente, de la kinetoterapie, fizioterapie, masaj sau terapia TECAR, cât și altele care nu țin de aparatul locomotor. De cele mai multe ori, o combinație a acestor tipuri de tratament poate da cele mai bune rezultate, într-un timp cât mai scurt.

Cum medicina avansează continuu, un AVC nu trebuie să fie o condamnare la o viața mai grea cu o mobilitate scăzută a membrelor. Dacă efectele vor fi contracarate din timp și se va acționa imediat cu terapie medicală, pacientul se poate recupera chiar și complet și poate duce din nou o viață normal.

Tratament spondiloză lombară

Tratament spondiloză lombară

Tratament spondiloză lombară

Spondiloza lombară este o afecțiune comună, care apare odată cu înaintarea în vârsta sau din cauza unor accidentări. Cazurile ușoare ale acestei afecțiunea nu prezintă un disconfort și pot rămâne nedetectată, dar, odată instalată durerea, spondiloza lombară va deteriora calitatea vieții. Zona lombară susține și stabilizează greutatea corpului, oferind mobilitatea necesară.

Tasarea vertebrelor și accidentarea acestora poate apărea din cauza unor mișcări bruște sau în cazul ridicării repetitivă și incorectă de greutăți. Durerile pot fi acute și pot dura până la 4 săptămâni sau cronice, caz în care vor fi resimțite până la 3 luni. Mai mult, vor apărea dificultății în cazul statului în picioare sau a statului pe scaun pentru o perioadă mai lungă de timp. Nervii spinali pot fi afectați și, în cazurile grave, oasele sau discurile pot apăsa pe coloana vertebrală.

Recuperarea și tratamentul

Tratamentul spondilozei lombare nu urmărește doar să amelioreze durerea, ci și să corecteze postura, să îmbunătățească mobilitatea și să tonifieze musculatura. Împreună cu acestea, se va lucra și pentru pierderea în greutate, acolo unde este cazul, pentru a ușura presiunea asupra zonei lombare pentru o bună igienă a spatelui.

Pentru recuperare, veți lucra cu un fizioterapeut care va determina un program personalizat nevoilor dumneavoastră și vă va monitoriza îndeaproape evoluția. Este necesară urmărirea cu strictețe a tratamentului ca acesta să aibă efectul dorit.

Terapia Tecar

Există diferite tratamente care pot da roade în cazul spondilozei lombare și medicii noștri vă pot recomanda cea mai bună opțiune după un consult detaliat. Una dintre ele este terapia inovativă Tecar, aceasta fiind folosită pentru a stimula procesul de vindecare a corpului. Practic, terapia Tecar nu este deloc invazivă, ci ajută organismul să se recupereze natural și să se vindece singur prin energia electromagentică. De asemenea, Tecar va ajuta și la inhibarea mesajului dureros, cât și la refacerea musculară.

iunie 06 kinetoterapia in afectiuni neurologice 02

Kinetoterapia pentru afecțiuni neurologice

Kinetoterapia pentru afecțiuni neurologice

Terapia prin mișcare, adică kinetoterapia, este folosită încă din antichitate pentru menținerea unei forme fizice bune, îmbunătățirea posturii și ameliorarea multor afecțiuni. Beneficiile acestui tratament sunt recunoscute la nivel mondial și sunt recomandate atât pentru afecțiuni de ordin fizic, cât și în cazul problemelor neurologice.

De multe ori, diverse afecțiuni precum paralizia cerebrală, boala Alzheimer, epilepsia, scleroza multiplă, boala Parkinson, leziuni cerebrale sau ale măduvei spinării, distrofia musculară sau chiar migrenele și multe altele pot afecta mobilitatea și îngreuna mișcarea. În cazurile acestea, pe lângă tratamentul recomandat de medic, kinetoterapia vă poate veni în ajutor pentru a vă îmbunătăți traiul de viață.

Obiectivele tratamentului

În funcție de afecțiunea dumneavoastră, tratamentul poate avea loc de mai multe ori pe săptămână, iar în cazurile grave se va recurge la ședințe repetate pe parcursul unei zile.

Fiecare tratament diferă de la pacient la pacient și se poate schimba de-a lungul timpului. Este foarte important să comunicați specialistului care sunt așteptările dumneavoastră și să continuați să îi spuneți cum vă simțiți de la o ședință la alta.

În cazul afecțiunilor neurologice, este recomandat ca tratamentul fizic să înceapă cât mai repede pentru ca rezultatele să fie optime. Terapia nu va putea stopa în totalitate efectele afecțiunilor neurologice, dar va încetini progresia acestora.

Efectuarea exercițiilor

Exercițiile pot părea grele la început, efectuarea acestora anevoioasă, dar este important să continuați și veți simți o îmbunătățire în cel mai scurt timp. De asemenea, specialistul dumneavoastră vă poate recomanda și un set de exerciții de făcut acasă. Acestea vă vor ajuta să vă recâștigați forța și să preveniți pierderea mobilității. Mai mult, efectuarea regulată a exercițiilor împreună cu terapeutul dumneavoastră, cât și acasă pe cont propriu vor ajuta creierul și mușchiul să învețe să lucreze din nou împreună.

Kinetoterapia este aliatul ideal în cazul afecțiunilor neurologice și are efecte exclusiv benefice pentru îmbunătățirea calității vieții dumneavoastră.

iunie 06 recuperare infiltratii 02

Recuperarea după infiltrații în genunchi

După efectuarea infiltraților, este necesară o perioadă de recuperare relativ scurtă. În acest timp, e posibil să experimentați o accentuare a simptomelor din cauza accelerării procesului de vindecare, deci s-ar putea să resimțiți dureri, care se vor ameliora în scurt timp.

Recuperarea după infiltrații în genunchi

Recuperarea nu este una complicată și nu necesită spitalizarea, ci doar un pic mai multă grijă. Vi se va recomanda de către medic un repaus de până la cinci zile, dar nu unul strict. Este preferabil să evitați să urcați prea multe scări și exercițiile fizice care pun presiunea asupra genunchiului, precum alergatul sau ridicarea de greutăți. De asemenea este de evitat statul excesiv în picioare.

În cazul în care apar dureri sau umflarea zonei sunt recomandate comprese reci aplicate local în timpul repausului. Acestea vor ajuta la dezinflamarea zonei și vă vor ameliora durerile. Dacă durerile persistă, se pot administra antiinflamatoarea pe termen scurt care se eliberează fără prescripție medicală. De obicei medicul recomandă un antiinflamator pentru cazul în care sunt resimțite dureri locale după intervenție.

În cazurile foarte rare în care pot apărea înroșiri la nivelul pielii sau alergii este recomandat să contactați imediat medicul care v-a administrat injecția.

Simptomele locale pot dispărea chiar și după 24 de ore, dar în continuare este de preferat să evitați activitățile menționate mai sus, pentru a da timp genunchiului să se recupereze. De asemenea, repausul va crea un mediu propice pentru ca tratamentul să acționeze și să vindece zona afectată.
După câteva zile, acutizarea simptomelor va dispărea, iar în câteva săptămâni veți începe să simțiți efectele benefice ale tratamentului. Orice intervenție cât de mică sau non-invazivă necesită un timp de recuperarea. Cu un pic de grijă din partea pacientului, efectele pozitive ale infiltrațiilor cu Acid Hialuronic vor fi simțite în cel mai scurt timp.

Tulburările tiroidei la adolescenți – care sunt simptomele?

Cercerătorii arată că afecțiunile tiroidei sunt din ce în ce mai frecvente în rândul populației adulte, însă știai că tulburări ale tiroidei pot apărea încă din adolescență?

Tiroida este o glandă în formă de fluture în partea din față a gâtului. Funcția sa principală este de a produce hormonii triiodotironină (T3) și tiroxină (T4). Acești hormoni călătoresc prin organism și ajută la reglarea metabolismului. De asemenea, ajută la dezvoltarea creierului, la funcția digestivă, la controlul mușchilor și la reglarea dispoziției.

Când tiroida produce fie prea mult, fie prea puțin din acești hormoni, glanda nu funcționează eficient, ceea ce duce la tulburări precum hipertiroidismul și hipotiroidismul, două dintre cele mai frecvente afecțiuni tiroidiene.

Peste 85% dintre cazurile de afecțiuni ale tiroidei diagnosticate în rândul adolescenților sunt de hipotiroidism. De cele mai multe ori, hipotiroidismul este cauzat de boala autoimună Hashimoto.

Care sunt cele mai frecvente simptome de Hipotiroidism?

  • Uscăciunea pielii
  • Oboseala
  • Colesterol mărit
  • Depresie
  • Dureri musculare
  • Căderea părului
  • Ciclu menstrual dereglat
  • Probleme de memorie
  • Întârzierea pubertății
  • Încetinirea dezvoltării mintale
  • Probleme de creștere (adolescentii cu hipotiroidism sunt, de obicei, mai mici de statura)

Principala cauza pentru care adolescenții pot manifesta hipertiroidism este boala Graves – afecțiune autoimună care determină hiperactivitatea la nivelul glandei tiroide.

Care sunt cele mai frecvente simptome pentru hipertiroidism?

  • Creșterea apetitului
  • Oboseala
  • Insomniile
  • Palpitațiile
  • Anxietate, agitație, nervozitate
  • Probleme de concentrare
  • Tremur al mâinilor
  • Ochi proeminenți
  • Erupții cutanate la nivelul pielii
  • Diaree

Unul dintre cele mai mari obstacole în diagnosticarea bolii tiroidiene este faptul că multe dintre simptomele acesteia sunt comune cu alte tipuri diferite de boli sau în cazul adolecenților, cu manifestarea pubertății.

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când suspectezi o afecțiune a tiroidei este să consulți un medic endocrinolog. Clinica Brotac Medical oferă consultații de specialitate efectuate de medici specialiști cu excelentă pregătire în domeniu, pentru o gama largă de afecțiuni endocrinologice.

SARS-CoV-2 varianta DELTA

SARS-CoV-2-Delta

SARS-CoV-2 – DELTA

Varianta Delta- SARS-CoV-2 are un potential foarte mare de transmitere, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) considerand-o varianta cea mai „rapida si mai usor de transmis” pana in prezent.Varianta Delta nu va fi ultima varianta de virus. Orice persoana infectata cu SARS-CoV-2 ofera sansa ca virusul sa sufere o mutatie si astfel sa apara o noua varianta de virus, care s-ar putea dovedi mai periculoasa sau mai rezistenta la vaccinurile si tratamentul disponibil, comparativ cu variantele anterioare

Varianta Delta are un potential foarte mare de transmitere !

Daca varianta originala de virus putea infecta alte 2 persoane, varianta Delta poate infecta alte 6.

INFO VACCIN

Studii efectuate in Marea Britanie sugereaza ca dupa vaccinarea completa cu vaccinul Pfizer-BioNTech acesta este 88% eficient in prevenirea formelor simptomatice de COVID-19 cauzate de varianta Delta, respectiv 96% in prevenirea formelor severe (care necesita spitalizare) de COVID-19.

Studii din Canada au evidentiat ca vaccinul Moderna impotriva COVID-19 este eficient in 72% dintre cazuri in prevenirea formelor simptomatice de COVID-19 cauzate de varianta Delta, respectiv in 96% dintre cazuri in prevenirea formelor severe.

De ce este coronavirus o amenințare ?

coronavirus

Coronavirus – Stăpân al înșelăciunii

În stadiile incipiente ale unei infecții, virusul este capabil să înșele
corpul.

Coronavirus poate rula în plămâni și căile respiratorii și totuși
sistemul nostru imunitar crede că totul este ok.
„Acest virus este genial, vă permite să aveți o fabrică virală în nas
și să vă simțiți complet bine”, spune prof. Paul Lehner de la
Universitatea din Cambridge.

Celulele corpului nostru încep să elibereze substanțe chimice –
numite interferoni – odată ce sunt deturnate de un virus și acesta
este un semnal de avertizare către restul corpului și sistemul
imunitar.

Dar coronavirusul are o „capacitate uimitoare” de a opri acest
avertisment chimic, spune Prof Lehner, „o face atât de bine încât
nici nu știi că ești bolnav”.

Sars-CoV-2 poate fi un „șoc pentru sistemul imunitar”

Învățarea de a combate o nouă infecție implică multe încercări și
erori din sistemul imunitar.

Ce spun specialistii

Virusul face mai mult decât pur și simplu ucide
celulele pulmonare, ci le corupe și pe ele. Celulele au fost văzute fuzionând împreună în celule masive și care funcționează defectuos – numite sincitie – care par să rămână în jur. Prof. Mauro Giacca, de la King’s College

Coagularea sângelui se strică și ea în mod ciudat în Covid, cu povești despre doctori care nu pot introduce o linie într-un pacient, deoarece este blocată imediat cu sânge coagulat. Produsele chimice de coagulare în sânge sunt „cu 200%, 300%, 400% mai mari” decât în mod normal la unii pacienți cu Covid.Prof Beverley Hunt de la King’s College

Metalele grele din organism

Metalele grele din organism

Metalele grele din organism

Metalele grele din organism , Pb , Cd , As , Hg scad atat glutathionul GSH cat si celulele plasmatice .
Lipoproteina de densitate joasă oxidată (ox-LDL) joacă un rol principal în complicațiile diabetului, deși concentrațiile de ox-LDL și funcțiile sale depind de alte particule oxidative și anti-oxidative. Raportul oxLDL la lipoproteină cu densitate mică (ox-LDL / LDL) și ox-LDL la raportul lipoproteinelor cu densitate ridicată (ox-LDL / HDL) ca noi biomarkeri lipidici pot servi ca o bună estimare a oxidării și anti-oxidării de tip. 2 diabet zaharat. Scopul acestui studiu a fost în primul rând să examineze nivelurile de ox-LDL / LDL și ox-LDL / HDL la pacienții cu diabet zaharat tip 2 în comparație cu un grup de control și să evalueze exactitatea lor de diagnostic și, în al doilea rând, să investigheze corelația acestor două raporturi cu niveluri de Trigliceride și HDL.

Studiile noastre

Rezultatele noastre au relevat faptul că ox-LDL / LDL și ox-LDL / HDL sunt biomarkeri puternici ai diabetului de tip 2, care aparent reflectă asocierea dintre lipide în starea de stres oxidativ. ( testarile au fost facute pe un esantion de 144 de pacienti internati în clinica de diabet a unui spital general al ACADEMIEI AMERICANE DE ANTIAGING și 41 de persoane sănătoase ca controale. Nivelurile de LDL, HDL, trigliceridă (TG) ox-LDL și malondialdehidă (MDA) au fost măsurate pentru toți pacienții. Nivelurile de ox-LDL / LDL și ox-LDL / HDL au fost calculate. Preciziile diagnostice au fost determinate prin analiza curbei caracteristice a funcționării receptorului prin măsurarea zonei de sub curbă.

Important

ACESTE EFECTE APAR LA NIVELURI SCAZUTE DE EXPUNERE , NU DOAR TOXICITATE PROFESIONALA SAU ACUTA !

Toxicitatea

Toxicitatea cauzata de metalele grele din organism , in special Hg si Cd trebuiesc evaluate la fiecare pacient cu HTA , Boli cardiace congenitale sau alte boli vasculare .
GSH ofera aproape 40 % din capacitatea de antioxidant plasmatic si este cel mai puternic antioxidanat intracelular si mitocondrial pentru protectia impotriva stresului oxidativ , inflamatii si boli cardiovasculare .

Important

GLUTATHIONE PEROXIDASE ( GSH-Px ) REPREZINTA FACTORUL DE RISC PENTRU BOLILE DE INIMA CONGENITALE .

Unde pot fi gasite metalele grele:

MERCURUL : lampile fluorescente compacte ( becuri economice ) , ceasuri cu pendule antice , o parte din cerneala folosita la tatuaje , haine si incaltaminte din clorura de polivinil ( piele sintetica) , peste oceanic , amalgam ( plombe sau coronite dentare ) , locuintele din apropierea unui crematoriu , crema de albirea a pielii , vaccin antigripal ( intre 9.9-35.4 mcg/L ) , termocentrala pe baza de carbune , 
ELIMINAREA MERCURULUI ARE CA TIMP INTRE 50 SI 250 DE ZILE PENTRU MERCURUL ORGANIC , MERCUR ELEMENTAR 1-3 LUNI PE TERMEN LUNG DE CATRE RINICHI SI PANA LA 150 DE ZILE .

Consecintele clinice vasculare prin toxicitatea cu mercur :

  • HTA
  • BOLI DE INIMA CORONARIENE
  • INFARCT MIOCARDIC
  • ATEROSCLEROZA
  • DISFUNCTII RENALE , PROTEINURIE
  • ACCIDENT CREBROVASCULAR

Pentru orice informație sau programare, contactați-ne!