SARS-CoV-2 varianta DELTA

SARS-CoV-2-Delta

SARS-CoV-2 – DELTA

Varianta Delta- SARS-CoV-2 are un potential foarte mare de transmitere, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) considerand-o varianta cea mai „rapida si mai usor de transmis” pana in prezent.Varianta Delta nu va fi ultima varianta de virus. Orice persoana infectata cu SARS-CoV-2 ofera sansa ca virusul sa sufere o mutatie si astfel sa apara o noua varianta de virus, care s-ar putea dovedi mai periculoasa sau mai rezistenta la vaccinurile si tratamentul disponibil, comparativ cu variantele anterioare

Varianta Delta are un potential foarte mare de transmitere !

Daca varianta originala de virus putea infecta alte 2 persoane, varianta Delta poate infecta alte 6.

INFO VACCIN

Studii efectuate in Marea Britanie sugereaza ca dupa vaccinarea completa cu vaccinul Pfizer-BioNTech acesta este 88% eficient in prevenirea formelor simptomatice de COVID-19 cauzate de varianta Delta, respectiv 96% in prevenirea formelor severe (care necesita spitalizare) de COVID-19.

Studii din Canada au evidentiat ca vaccinul Moderna impotriva COVID-19 este eficient in 72% dintre cazuri in prevenirea formelor simptomatice de COVID-19 cauzate de varianta Delta, respectiv in 96% dintre cazuri in prevenirea formelor severe.

De ce este coronavirus o amenințare ?

coronavirus

Coronavirus – Stăpân al înșelăciunii

În stadiile incipiente ale unei infecții, virusul este capabil să înșele
corpul.

Coronavirus poate rula în plămâni și căile respiratorii și totuși
sistemul nostru imunitar crede că totul este ok.
„Acest virus este genial, vă permite să aveți o fabrică virală în nas
și să vă simțiți complet bine”, spune prof. Paul Lehner de la
Universitatea din Cambridge.

Celulele corpului nostru încep să elibereze substanțe chimice –
numite interferoni – odată ce sunt deturnate de un virus și acesta
este un semnal de avertizare către restul corpului și sistemul
imunitar.

Dar coronavirusul are o „capacitate uimitoare” de a opri acest
avertisment chimic, spune Prof Lehner, „o face atât de bine încât
nici nu știi că ești bolnav”.

Sars-CoV-2 poate fi un „șoc pentru sistemul imunitar”

Învățarea de a combate o nouă infecție implică multe încercări și
erori din sistemul imunitar.

Ce spun specialistii

Virusul face mai mult decât pur și simplu ucide
celulele pulmonare, ci le corupe și pe ele. Celulele au fost văzute fuzionând împreună în celule masive și care funcționează defectuos – numite sincitie – care par să rămână în jur. Prof. Mauro Giacca, de la King’s College

Coagularea sângelui se strică și ea în mod ciudat în Covid, cu povești despre doctori care nu pot introduce o linie într-un pacient, deoarece este blocată imediat cu sânge coagulat. Produsele chimice de coagulare în sânge sunt „cu 200%, 300%, 400% mai mari” decât în mod normal la unii pacienți cu Covid.Prof Beverley Hunt de la King’s College

Metalele grele din organism

Metalele grele din organism

Metalele grele din organism

Metalele grele din organism , Pb , Cd , As , Hg scad atat glutathionul GSH cat si celulele plasmatice .
Lipoproteina de densitate joasă oxidată (ox-LDL) joacă un rol principal în complicațiile diabetului, deși concentrațiile de ox-LDL și funcțiile sale depind de alte particule oxidative și anti-oxidative. Raportul oxLDL la lipoproteină cu densitate mică (ox-LDL / LDL) și ox-LDL la raportul lipoproteinelor cu densitate ridicată (ox-LDL / HDL) ca noi biomarkeri lipidici pot servi ca o bună estimare a oxidării și anti-oxidării de tip. 2 diabet zaharat. Scopul acestui studiu a fost în primul rând să examineze nivelurile de ox-LDL / LDL și ox-LDL / HDL la pacienții cu diabet zaharat tip 2 în comparație cu un grup de control și să evalueze exactitatea lor de diagnostic și, în al doilea rând, să investigheze corelația acestor două raporturi cu niveluri de Trigliceride și HDL.

Studiile noastre

Rezultatele noastre au relevat faptul că ox-LDL / LDL și ox-LDL / HDL sunt biomarkeri puternici ai diabetului de tip 2, care aparent reflectă asocierea dintre lipide în starea de stres oxidativ. ( testarile au fost facute pe un esantion de 144 de pacienti internati în clinica de diabet a unui spital general al ACADEMIEI AMERICANE DE ANTIAGING și 41 de persoane sănătoase ca controale. Nivelurile de LDL, HDL, trigliceridă (TG) ox-LDL și malondialdehidă (MDA) au fost măsurate pentru toți pacienții. Nivelurile de ox-LDL / LDL și ox-LDL / HDL au fost calculate. Preciziile diagnostice au fost determinate prin analiza curbei caracteristice a funcționării receptorului prin măsurarea zonei de sub curbă.

Important

ACESTE EFECTE APAR LA NIVELURI SCAZUTE DE EXPUNERE , NU DOAR TOXICITATE PROFESIONALA SAU ACUTA !

Toxicitatea

Toxicitatea cauzata de metalele grele din organism , in special Hg si Cd trebuiesc evaluate la fiecare pacient cu HTA , Boli cardiace congenitale sau alte boli vasculare .
GSH ofera aproape 40 % din capacitatea de antioxidant plasmatic si este cel mai puternic antioxidanat intracelular si mitocondrial pentru protectia impotriva stresului oxidativ , inflamatii si boli cardiovasculare .

Important

GLUTATHIONE PEROXIDASE ( GSH-Px ) REPREZINTA FACTORUL DE RISC PENTRU BOLILE DE INIMA CONGENITALE .

Unde pot fi gasite metalele grele:

MERCURUL : lampile fluorescente compacte ( becuri economice ) , ceasuri cu pendule antice , o parte din cerneala folosita la tatuaje , haine si incaltaminte din clorura de polivinil ( piele sintetica) , peste oceanic , amalgam ( plombe sau coronite dentare ) , locuintele din apropierea unui crematoriu , crema de albirea a pielii , vaccin antigripal ( intre 9.9-35.4 mcg/L ) , termocentrala pe baza de carbune , 
ELIMINAREA MERCURULUI ARE CA TIMP INTRE 50 SI 250 DE ZILE PENTRU MERCURUL ORGANIC , MERCUR ELEMENTAR 1-3 LUNI PE TERMEN LUNG DE CATRE RINICHI SI PANA LA 150 DE ZILE .

Consecintele clinice vasculare prin toxicitatea cu mercur :

 • HTA
 • BOLI DE INIMA CORONARIENE
 • INFARCT MIOCARDIC
 • ATEROSCLEROZA
 • DISFUNCTII RENALE , PROTEINURIE
 • ACCIDENT CREBROVASCULAR

Pentru orice informație sau programare, contactați-ne!

promo-test-rt-pcr

Promo Test RT-PCR

Promo Test RT-PCR

Brotac Medical vine in sprijinul dumneavoastră oferind posibilitatea de a efectua Test RT-PCR SARS-CoV 2 care evidențiază prezența virusului și este o investigație pentru diagnosticul infecției virale cu SARS-CoV-2 la pret promotional de doar 299 lei.
Testul se poate efectua la Clinica Brotac Medical din sectorul 3, București, strada Foisorului 56-58 si in jud Calarasi, Oltenita, strada Tineretului 136A.

promo-test-rt-pcr
Promo pentru pensionari

Promo pentru pensionari

Promo pentru Pensionari

Brotac Medical a tinut si tine cont de persoanele care au nevoie de suport medical si nu isi permit servicii medicale private.
In perioda 15 ianuarie – 30 aprilie, in cadrul clinicii Brotac Medical Fosiorului venim in sprijnul persoanelor cu o REDUCERE DE 50% la toate pachetele de recuperare medicala pentru pensionarii cu venituri mici.
* Oferta este valabila doar in limita locurilor disponibile.
* Oferta este valabila doar pentru pensionarii cu venit mai mic de 1500 lei.

Programeaza-te.

Promo pentru pensionari

MASAJ – Sanatate – Frumuseste – Relaxare

Despre Masaj

Prin masaj starea generala de sanatate poate fi imbunatatita , fiind recomandat oricarei persoane care isi doreste sa se simta in forma , sau celor care sufera de diverse probleme de musculatura.
Masajul medical face parte din fizioterapie si prin acesta se intelege o grupare sistematica si stiintifica de manipulari executate manual asupra tesuturilor corpului uman , cu scopul de a influenta tesutul nervos si muscular si circulatia generala.
Masajul reprezinta un procedeu la care ar fi indicat sa apelam cat mai des, daca vrem sa ne rezolvam anumite probleme de sanatate si de asemenea sa ne relaxam.

Un adevarat miracol pentru corp si minte ! 
MASAJ – Sanatate – Frumuseste – Relaxare

Beneficiile aduse de masaj sunt uriase:

 • Intensifica circulatia sangvina ajutand corpul sa furnizeze mai mult oxygen in tesuturi
 • Poate sa stimuleze fluxul limfatic si sa tina corpul departe de diversi invadatori toxici
 • Relaxeaza muschii , este perfect pentru cei care practica sportul intens
 • Elibereaza endorfine – Endorfinele sunt niste analgezice naturale ale corpului , denumite si “ hormonul fericirii “ , iar odata ce acestea sunt generate , ne dau o stare de bine
 • Ajuta la indepartarea migrenelor si elimina necesitatea utilizarii medicamentelor in acest sens

Clinica Brotac Medical ofera mai multe tipuri de masaj

O sesiune de masaj poate dura intre 10 si 9o de minute , in functie de tipul de masaj si timpul pe care pacientul il are la dispozitie.

Masaj de relaxare

Atenueaza probleme precum tensiunea , stresul , gandurile negative. Acesta ajuta organismul sa-si recapete starea de bine si iti ofera energia de care ai nevoie pentru intreaga zi.

Masaj terapeutic

Este recomandat atunci cand vrem sa scapam de durerile existente in diferite zone ale corpului nostru . Din aceasta categorie face parte si masajul sportive , care ajuta la cresterea performantelor sportive si reface organismul dupa un efort prelungit.

Masaj cu drenaj limfatic

Este o terapie eficienta pentru intarirea imunitatii , activarea circulatiei limfatice si sangvine  , eliminarea toxinelor si a apei din tesut.

Masaj terapeutic cu pietre calde

Este o metoda nou introdusa , ce foloseste roci vulcanice incalzite si uleiuri de masaj , integrand astfel incalzirea zonelor masate cu masajul traditional.

Pentru orice informație sau programare, contactați-ne!

Scleroterapia

Ce este SCLEROTERAPIA?

Scleroterapia reprezinta tratamentul vaselor inestetice mici, de culoare rosie, violacee, albastra, prin injectarea in lumenul acestora a unui agent sclerozant (Polidocanol), ce determina iritarea endoteliului si formarea de tesut cicatricial la nivelul acestuia.

Cand este necesara SCLEROTERAPIA?

Scleroterapia este o interventie utila in special in cazul vaselor de tip:

 • Teleangiectazii (diametrul < 1 mm)
 • Venule reticulare sau asa-numitele “spider-veins” (diametrul 1-3 mm)
 • Varice – in cazuri selectionate

Cate sedinte de SCLEROTERAPIE sunt necesare?

Numarul sedintelor de scleroterapie variaza in functie de marimea si numarul vaselor afectate si se stabileste intr-o consultatie prealabila de catre medicul curant.

Intervalul intre proceduri este de minim 1 saptamana.

AVANTAJE

 • Durere minima
 • Durata scurta a procedurii (10-15 min)
 • Recuperare rapida
 • Eficienta crescuta

Pentru orice informație sau programare, contactați-ne!