Investigațiile RX pentru fibroza pulmonară

Investigațiile RX pentru fibroza pulmonară

Investigațiile RX pentru fibroza pulmonară

Fibroza pulmonară este o afecțiune cronică care se caracterizează prin cicatrizarea și înlocuirea țesutului pulmonar sănătos cu țesut fibros. Această transformare progresivă afectează funcționarea normală a plămânilor și poate duce la dificultăți respiratorii, scăderea capacității pulmonare și afectarea calității vieții pacienților.

Cauza exactă a fibrozei pulmonare nu este întotdeauna cunoscută, dar se crede că factorii genetici și expunerea la agenți iritanți poate juca un rol în dezvoltarea bolii.

Tipuri de fibroze pulmonare și simptome

Fibroza pulmonară idiopatic care reprezintă cea mai frecventă formă și nu are o cauză cunoscută, o parte din ele fiind legate de predispoziție genetică. Fibroza pulmonară poate fi și asociată cu diferite afecțiuni: boala de reflux gastro-esofagian, sclerodermia, poliartrita reumatoidă și sindromul Sjögren. De asemenea, fibroza pulmonară poate fi indusă de substanțe chimice și agenți iritanți: expunerea la anumite substanțe chimice, cum ar fi silica, asbestos, praf de lemn și fumul de sudură.

Simptomele fibrozei pulmonare pot varia de la ușoare la severe și pot include: respirație dificilă, mai ales în timpul efortului fizic, tuse uscată persistentă, oboseală și slăbiciune, pierdere în greutate inexplicabilă, durere toracică.

Cum poate fi depistată fibroza pulmonară?

Investigațiile cu RX pulmonare reprezintă cea mai utilă și rapidă metodă de evaluare și monitorizare a fibrozei pulmonare. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de radiografii pulmonare și reprezintă o modalitate non-invazivă de imagistică medicală care permite vizualizarea structurilor interne ale plămânilor și evaluarea modificărilor la nivel patologic.

Radiografiile pulmonare oferă informații valoroase despre aspectul plămânilor și pot detecta modificările caracteristice ale fibrozei pulmonare. În timpul procedurii, pacientul este poziționat în fața unei mașini de raze X, iar aparatul capturează imagini ale plămânilor. Procedura nu este deloc dureroasă și nu necesită nici un fel de pregătiri în prealabil. Imaginile captate sunt apoi interpretate de către radiolog pentru identificarea semnalelor de fibroză pulmonară.

Aspectul radiografic al fibrozei pulmonare poate varia în funcție de stadiul și severitatea bolii. În stadiile incipiente, radiografiile pulmonare pot arăta doar unele modificări nespecifice, cum ar fi opacități ușoare în zonele pulmonare inferioare. Pe măsură ce boala progresează, pot apărea opacități mai pronunțate, fibroze extinse și modificări în structura plămânilor.

În plus, investigațiile funcționale pulmonare, cum ar fi testele de funcție pulmonară și gazometria arterială, pot fi utilizate pentru a evalua capacitatea pulmonară și oxigenarea în cazurile de fibroză pulmonară. Aceste teste oferă informații suplimentare despre severitatea bolii și pot fi utilizate pentru a monitoriza progresia fibrozei și răspunsul la tratament.

După radiografie, medicul dumneavoastră decide care este tratamentul potrivit pentru afecțiunea dumneavoastră și care sunt pașii de urmat. Diagnosticarea precoce cu ajutorul radiografiei și gestionarea adecvată sunt cruciale pentru a încetini progresia bolii și pentru ameliorarea simptomele. Prin colaborarea cu medici specialiști și urmând planul de tratament individualizat conceput de aceștia, pacientul poate avea o șansă mai mare de a-și menține o calitate bună a vieții și de a combate provocărilor asociate cu fibroza pulmonară.

Ce este fibroza pulmonară și care sunt investigațiile necesare pentru detectarea acesteia? Aflați mai multe

RADIOGRAFIE RX
gonartroza-acid-hialuronic-stire-2

Gonartroza – tratament acid hialuronic

Despre Gonartroza

Gonartroza ( artroza): cea mai frecventa afecțiune la nivelul genunchiul după 50 de ani.Gonartroza este o boala degenerativa ce duce la distrugerea si subțierea cartilajului articular. Afectiunea se produce frecvent bilateral (afecteaza ambii genunchi).

Acesta degradare este ireversibila, dar, prin interventia medicului ortoped, aceasta poate fi incetinita si, uneori, chiar oprita. La inceput durerea este sesizabila in miscare si calmata de repaus. Activitatiile zilnice sunt posibile datorita faptului ca durerea nu este foarte intensa si aceasta se calmeaza la administrarea de antiinflamatoare.

Tratament

Opțiuni tratament Gonartroza în funcție de gravitatea bolii :
– infiltratii cu acid haluronic ( soluții vasco-elastice )

  • acționează ca un lubrifiant și amortizor de șocuri
  • reduce durerea și inflamația
  • creste mobilitatea articulației
  • protejează cartilajul
  • fără efecte secundare

Suna pentru consultatie

Clinica noastra vine in sprijinul pacientilor cu identificarea diagnosticului prin Medic Specialist Ortopedie, confirmarea diagonsticului prin Radiologie si tratamentul pentru gonartroza cu Acid Hialuronic.

Suna
Investigatiile CT pentru AVC

Investigațiile CT pentru AVC-uri

Accidentele vasculare cerebrale (AVC)

Accidentele vasculare cerebrale (AVC) reprezintă o problemă majoră de sănătate la nivel global, fiind una dintre principalele cauze de deces și dizabilitate. AVC-ul apare atunci când fluxul de sânge către o anumită zonă a creierului este afectat, ceea ce cauzează lipsa oxigenului și a nutrienților necesari funcționării normale a celulelor nervoase. Pentru a diagnostica și evalua extinderea leziunilor cerebrale, sunt necesare investigațiile imagistice. Una dintre cele mai utilizate și cunoscute tehnici este tomografia computerizată (CT) cerebrală.

Înțelegerea accidentelor vasculare cerebrale: ce sunt ele și cum afectează creierul?

Accidentul vascular cerebral este o afecțiune care apare atunci când fluxul de sânge către creier este întrerupt sau redus semnificativ, rezultând în moartea țesutului cerebral. Există două tipuri principale de accident vascular cerebral: ischemic și hemoragic. AVC-ul ischemic apare atunci când un cheag de sânge blochează o arteră care alimentează creierul, în timp ce AVC-ul hemoragic apare atunci când un vas de sânge din creier se sparge sau se rupe, determinând sângerarea în țesutul cerebral.

Accidentele vasculare cerebrale pot avea consecințe grave, inclusiv pierderea funcțiilor motorii, dificultăți de vorbire și dificultăți cognitive. De asemenea, acestea pot duce la deces sau la dizabilități pe termen lung. De aceea, este de o importanță vitală ca accidentul vascular cerebral să fie detectat și diagnosticat în stadii incipiente, pentru a putea fi tratat cât mai eficient posibil.

Importanța detectării și diagnosticării timpurie a accidentului vascular cerebral

Detectarea și diagnosticarea timpurie a accidentului vascular cerebral joacă un rol crucial în îmbunătățirea traiului pacienților și în reducerea complicațiilor ulterioare. Cu cât accidentul vascular cerebral este identificat și tratat mai devreme, cu atât este mai mare șansa de a minimiza daunele aduse creierului și de a facilita recuperarea pacientului.

Una dintre cele mai mari avantaje ale investigației CT cerebrale este rapiditatea rezultatelor. Aceasta poate fi efectuată într-un timp relativ scurt, ceea ce este esențial în cazurile de AVC, unde fiecare minut contează. Diagnosticul precoce și începerea rapidă a tratamentului pot reduce semnificativ leziunile cerebrale și pot îmbunătăți șansele de recuperare ale pacientului. CT-ul cerebral oferă informații corecte cu privire la localizarea și dimensiunea leziunilor, ceea ce permite medicilor să ia decizii prompte și eficiente în ceea ce privește tratamentul.

În acest sens, investigațiile CT ale creierului joacă un rol esențial. Acestea permit medicilor să vizualizeze în detaliu structura creierului și să identifice eventualele anomalii sau leziuni. Imagistica CT poate oferi informații valoroase despre localizarea și dimensiunea cheagurilor de sânge, precum și despre alte modificări patologice asociate cu AVC-ul. Prin urmare, odată ce pacientul prezintă simptome specifice accidentului vascular cerebral, precum amorțeală sau slăbiciune într-o parte a corpului, dificultăți de vorbire sau pierderea vederii, o investigație CT a creierului ar trebui efectuată pentru a confirma diagnosticul și pentru a stabili tratamentul adecvat.

Pe lângă diagnosticul și evaluarea inițială a AVC-ului, CT-ul cerebral este folosit și în monitorizarea evoluției pacienților. Imaginile CT pot evidenția schimbările în dimensiunea și extinderea leziunilor în timp, permițând medicilor să adapteze tratamentul la noile nevoie ale pacientului, ca rezultatele tratamentului să fie cele sperate. Prin identificarea precoce și tratarea promptă a AVC-ului, CT-ul cerebral contribuie la reducerea riscului de complicații și la îmbunătățirea șanselor de recuperare ale pacienților.

Care sunt investigațiile necesare în cazul unui AVC? Care sunt beneficiile unui CT cerebral? Aflați mai multe despre AVC și CT aici:

COMPUTER TOMOGRAF
computer-tomograf

Computerul Tomograf

Computerul Tomograf a revoluționat domeniul imagisticii medicale pentru că oferă imagini detaliate și precise ale structurilor interne ale corpului uman. Utilizarea CT-ului în diagnosticare și monitorizarea afecțiunilor conduce la identificarea precoce a bolilor, ceea ce duce la un tratament prompt și la creșterea ratei de supraviețuire. CT-ul este o tehnologie indispensabilă medicinei, având beneficii semnificative pentru pacienți.

Cum funcționează Computer Tomograf?

Computerul Tomograf utilizează tehnologia cu raze X pentru a crea imagini transversale (tomografii) ale corpului uman. Pacientul va fi așezat pe o masă de examinare, care se va deplasa prin inelul circular sau burlanul aparatului CT. În timpul examinării, un tub de raze X și un detector se vor roti în jurul pacientului, capturând multiple imagini transversale, toate din diferite unghiuri. Aceste imagini vor fi apoi prelucrate de software-ul aparatului, o imagine tridimensională a structurilor interne ale corpului fiind reconstruită.

În anumite cazuri, va fi nevoie de aplicarea unei substanțe de contrast, care va ajuta în diagnosticarea problemei. În cazul afecțiunilor din zona abdomenului sau a pelvisului, substanța de contrast va fi băută de către pacient. La restul de analize, substanța de contrast va fi injectată cu ajutorul unei branule.

Când este necesar un CT?

Computerul Tomograf are o gamă largă de aplicații în medicină și este utilizat în diagnosticarea și monitorizarea multor afecțiuni. CT-ul este o unealtă indispensabilă medicilor pentru că asigură un diagnostic corect și foarte rapid.

Unele dintre beneficiile CT-ului:.

Diagnosticarea bolilor cardiovasculare: CT-ul permite vizualizarea arterelor coronare, identificarea plăcilor de aterom și evaluarea fluxului sanguin, fiind util în diagnosticarea bolilor coronariene, adică bolilor de inimă.

Detectarea și monitorizarea cancerului: CT-ul poate evidenția prezența tumorilor, determinându-le dimensiunea și localizarea exactă. De asemenea, poate fi folosit pentru monitorizarea eficacității tratamentelor și pentru detectarea eventualelor recidivări.

Diagnosticarea afecțiunilor pulmonare: CT-ul poate detecta leziuni pulmonare, cum ar fi tumori, embolii pulmonare sau infecții.

Evaluarea traumatismelor cranio-cerebrale: CT-ul poate identifica și evalua leziunile traumatice la nivelul capului și creierului, fiind util în diagnosticarea hemoragiilor, fracturilor sau edemelor cerebrale.

Ce beneficii are un CT?

CT-ul oferă imagini precise și detaliate ale structurilor interne, permițând medicilor să observe eventualele leziuni, tumori sau modificări patologice imediat după ce acestea apar. De asemenea, CT-ul poate identifica afecțiuni în stadii incipiente, contribuind la un diagnostic precoce și la inițierea unui tratament rapid care poate salva viața pacientului.

Este Computerul Tomograf periculos?

CT-ul implică utilizarea razelor X, ceea ce înseamnă că pacientul va fi expus la radiații. Cu toate acestea, doza de radiații este atent controlată și minimizată de medicii care efectuează analiza, riscurile expunerii la radiații fiind foarte mici.

Este CT-ul o analiză dureroasă sau neplăcută?

Nu, analiza CT nu doare deloc, pacientul nu va simți absolut nimic în timpul tomografiei, aceasta lucrând cu raze. Pentru persoanele claustrofobe, analiza poate crea un mic disconfort, dar pacientul va fi scos imediat din tub sau de sub inel dacă simte senzația de sufocare. Timpul petrecut în tomograf este atent monitorizat de medici, care vor interveni imediat dacă pacientul resimte o stare de disconfort sau anxietate.

Cum ne pregătim înainte de un CT?

Aceasta analiză nu necesită nici o pregătire specială, dar este recomandat să nu mâncați nimic cu 4 ore înainte. De asemenea, nu consumați cafea, alcool sau băuturi carbogazoase în ziua analizei. Tot ce trebuie să faceți este să comunicați medicului care efectuează analiza dacă suferiți de vreo boală cronică sau, în cazul femeilor, dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Computerul Tomograf rămâne una dintre cele mai inovatoare tehnologii de imagistică medicală, care a revoluționat domeniul diagnosticării și monitorizării afecțiunilor medicale. Prin utilizarea razelor X și a unui software sofisticat de prelucrare a imaginilor, CT-ul permite obținerea unor imagini detaliate ale structurilor interne ale corpului uman, fiind o analiză non-invazivă, extrem de importantă în detectarea timpurie a unor boli care altfel ar putea fi fatale. Cu ajutorul tomografiei, problemele pacientului pot fi detectate și tratate cu cea mai mare rapiditate.

Radiologie

Punem la dispozitia dumneavoastra cel mai bun raport calitate pret pentru investigatiile Radiografie digitală RX efectuate in clinica noastra.

* Preturile sunt afisate fara promotii sau discount.

Vezi lista preturi
Programeaza-te
Radiologia digitală cu raze X

Radiologia digitală cu raze RX

Radiologia digitală RX a revoluționat domeniul imagisticii medicale, oferind imagini de înaltă calitate, doze reduse de radiații și o eficiență sporită în procesul de diagnosticare și monitorizare a afecțiunilor. Avantajele acestei tehnologii, cum ar fi vizualizarea instantanee, stocarea electronică și posibilitatea de manipulare a imaginilor, contribuie la îmbunătățirea calității îngrijirii medicale.

 Înlocuind filmele radiografice tradiționale cu senzori digitali și tehnici avansate de prelucrare a imaginilor, radiologia digitală RX aduce multiple avantaje, precum reducerea dozei de radiații și îmbunătățirea calității și eficienței diagnosticului.

Cum funcționează radiologia digitală cu raze RX?

Radiologia digitală RX utilizează raze X pentru a obține imagini detaliate ale structurilor interne ale corpului uman. Într-un sistem de radiografie digitală, un senzor electronic înlocuiește filmul radiografic tradițional. Pacientul este expus la o sursă de raze X, iar aceste raze trec prin corp și sunt absorbite în diferite grade de țesuturi. Senzorul detectează razele X care trec prin corp și generează semnale electrice. Aceste semnale sunt transformate în imagini digitale de către un calculator, care pot fi apoi vizualizate pe un monitor și stocate electronic.

În funcție de densitatea organului analizat, imaginea acestuia va apărea diferit pe radiografie, de la alb pentru oase, negru când vine vorba de oxigenul din plămâni și în nuanțe diferite de gri pentru organe din țesut moale, precum mușchii sau grăsimea.

Când este nevoie de o radiologie cu raze RX?

Medicul dumneavoastră va decide dacă este nevoie să efectuați o asemenea investigație pentru zona afectată.

Radiologia digitală RX are o gamă largă de aplicații în diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor medicale. În primul rând, poate ajuta la detectarea bolilor de la nivel osos, precum fracturile, deformările cauzate de artrită pentru că oferă o imagine extrem de clară a structurilor osoase.

În imagistica pulmonară radiologia digitală RX este frecvent utilizată pentru diagnosticarea afecțiunilor pulmonare, cum ar fi pneumonie, tuberculoză sau cancer pulmonar. Acestea vor fi foarte ușor de recunoscut, ceea ce va duce la începerea cât mai rapidă a unui tratament.

Când vine vorba de imagistica dentară, radiografiile dentare digitale sunt indispensabile în diagnosticarea cariilor, infecțiilor și afecțiunilor oaselor maxilare. De asemenea, tipul acesta de analiză este folosit și în momentul unei extracții dentare, pentru ca dentistul dumneavoastră să aibă o imagine cât mai clară a mandibulei și a rădăcinii dinților.

În imagistica abdominală radiologia digitală RX poate detecta calculii biliari, obstrucțiile intestinale și majoritatea afecțiunilor organelor abdominale.

Ce beneficii are radiologia RX?

Radiologia digitală RX aduce numeroase avantaje în comparație cu metodele tradiționale de radiografie. În primul rând, reducerea dozei de radiații: senzorii digitali sunt mult mai sensibili la razele X decât filmele radiografice, ceea ce permite obținerea unei imagini de o calitate foarte bună cu o doză mult mai mică de radiații. Astfel, imaginea va fi una de înaltă calitate pentru că radiografia digitală RX oferă o rezoluție mai bună, permițând medicilor să observe detalii mai fine și să efectueze un diagnostic mult mai precis.

În plus, după examinare, este posibilă vizualizarea instantanee și stocarea electronică, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să așteptați zile sau săptămâni pentru interpretarea doctorului. Imaginile radiologice digitale sunt disponibile imediat după obținerea lor și pot fi vizualizate chiar pe un monitor. Acestea vor fi apoi stocate și distribuite electronic, facilitând accesul rapid al medicilor și schimbul de informații între specialiști, ceea ce reduce timpul dumneavoastră de așteptare pentru un diagnostic corect.

Cum ne pregătim înainte de o consultație?

Consultația nu necesită pregătiri preliminare, trebuie doar să știți că pentru unele analize va fi nevoie să fie folosită o substanță de contrast. Aceasta este ori ingerată, ori injectată. De asemenea, va trebui să îndepărtați orice fel de bijuterie din zona radiografiată, inclusiv verighete, cercei sau piercinguri.

Radiologia cu raze RX vă poate fi un real ajutor în diagnosticarea rapidă a unei afecțiuni. Discutați chiar astăzi cu medicul dumneavoastră despre această opțiune.

Radiologie

Punem la dispozitia dumneavoastra cel mai bun raport calitate pret pentru investigatiile Radiografie digitală RX efectuate in clinica noastra.

* Preturile sunt afisate fara promotii sau discount.

Vezi lista preturi
Programeaza-te
Infiltrații PRP – tratament de recuperare medicală

Infiltrații PRP – tratament de recuperare medicală

Corpul nostru are capacitatea extraordinară de a se vindeca singur, iar medicina regenerativă plusează și poate îmbunătăți aceasta funcție, ajutându-ne și mai mult în recuperare medicală. Infiltrațiile PRP (Platelet-Rich Plasma) sunt tratamente non-invazive, fără efecte secundare, care dau rezultate uimitoare, datorită plasmei extrem de concentrată obținută și îmbunătățită chiar din sângele pacientului.

Infiltrații PRP

Fiind un tratament care se bazează pe recoltarea de sânge venos de la pacient, îmbogățit cu trombocite prin centrifugare, infiltrațiile PRP nu prezintă nici un risc de contaminare și nu au efecte secundare. Avantajele sunt multiple de la refacerea structurilor afectate, la diminuarea durerilor, iar administrarea tratamentului este nedureros și se face ambulatoriu.

Cum funcționează?

Infiltrațiile PRP pot trata cu succes diferite afecțiuni dureroase precum inflamații la nivelul tendonului rotulian (genunchiul) sau ahilean, dureri la nivelul umărului sau al cotului. Și leziunile cartilajelor pot fi tratate prin infiltrații PRP, dar numai în cazul unui disconfort produs de afecțiuni care nu sunt degenerative. Disconfortul din toate aceste zone apare și la persoanele tinere, iar tratarea lui cât mai timpurie prin infiltrații PRP este recomandată pentru că ignorarea simptomelor nu va duce decât la agravarea situației.

Înainte de procedură, medicul ortoped va consulta pacientul și va efectua un set de analize pentru a determina de câte infiltrații este nevoie. Sângele pacientului va fi recoltat și îmbunătățit la centrifugă unde va rezulta o cantitate mai mare de plasmă care va fi injectată la nivelul articulaților sau a tendonului pentru ca țesuturile să se regenereze.

Efectele infiltrațiilor

După jumătate de oră de la administrarea infiltraților, pacientul poate pleca și nu va avea nevoie de ajutor pentru a se deplasa. Efectul de regenerare va începe la scurt timp și va continua între 6 și 9 luni după ce tratamentul a fost finalizat. Este recomandat ca tratamentul să fie asociat cu altă procedură de vindecare, precum kintetorepia, fizioterapia sau terapia TECAR pentru a obține rezultate excelente de lungă durată.

recuperarea medicala dupa AVC

Recuperarea medicală după AVC

Accidentul Vascular Cerebral poate avea urmări grave și afecta în special mobilitatea corpului. În cele mai multe cazuri, pacientul se poate recupera, dacă se ajunge din timp la medic, de aceea este foarte important ca tratamentele să înceapă cât mai repede, chiar și la 24-36 de ore după incident.

Recuperarea medicală după AVC

Tipurile de recuperare medicală după AVC sunt numeroase și depind și de afecțiunea cu care a rămas pacientul. Foarte importantă este și consiliera psihologică, pentru că un AVC poate lăsa în urmă traume, supărări sau tulburări emoționale.

Deși afecțiunile care pot rămâne în urmă după un AVC sunt diverse, cele mai întâlnite probleme apar la nivel locomotor și vor influența mișcările brațelor sau a picioarelor care până atunci păreau naturale și ușoare. De aceea, cele mai multe terapii se vor concentra pe mobilitatea membrelor, exerciții de acomodare, de reînvățare a unor mișcări de rutină și exerciții de mers.

Recuperarea medicală în cazul unui AVC este de lungă durată și uneori poate fi anevoioasă, de aceea este de recomandat ca aceasta să fie făcută într-un centru specializat, alături de specialiști dedicați care vor trata pacientul cu răbdare în timp ce îi creează un mediu plăcut și o atmosferă propice. Aici medicii pot decide o schemă potrivite de tipuri de tratamente, de la kinetoterapie, fizioterapie, masaj sau terapia TECAR, cât și altele care nu țin de aparatul locomotor. De cele mai multe ori, o combinație a acestor tipuri de tratament poate da cele mai bune rezultate, într-un timp cât mai scurt.

Cum medicina avansează continuu, un AVC nu trebuie să fie o condamnare la o viața mai grea cu o mobilitate scăzută a membrelor. Dacă efectele vor fi contracarate din timp și se va acționa imediat cu terapie medicală, pacientul se poate recupera chiar și complet și poate duce din nou o viață normal.

Tratament spondiloză lombară

Tratament spondiloză lombară

Tratament spondiloză lombară

Spondiloza lombară este o afecțiune comună, care apare odată cu înaintarea în vârsta sau din cauza unor accidentări. Cazurile ușoare ale acestei afecțiunea nu prezintă un disconfort și pot rămâne nedetectată, dar, odată instalată durerea, spondiloza lombară va deteriora calitatea vieții. Zona lombară susține și stabilizează greutatea corpului, oferind mobilitatea necesară.

Tasarea vertebrelor și accidentarea acestora poate apărea din cauza unor mișcări bruște sau în cazul ridicării repetitivă și incorectă de greutăți. Durerile pot fi acute și pot dura până la 4 săptămâni sau cronice, caz în care vor fi resimțite până la 3 luni. Mai mult, vor apărea dificultății în cazul statului în picioare sau a statului pe scaun pentru o perioadă mai lungă de timp. Nervii spinali pot fi afectați și, în cazurile grave, oasele sau discurile pot apăsa pe coloana vertebrală.

Recuperarea și tratamentul

Tratamentul spondilozei lombare nu urmărește doar să amelioreze durerea, ci și să corecteze postura, să îmbunătățească mobilitatea și să tonifieze musculatura. Împreună cu acestea, se va lucra și pentru pierderea în greutate, acolo unde este cazul, pentru a ușura presiunea asupra zonei lombare pentru o bună igienă a spatelui.

Pentru recuperare, veți lucra cu un fizioterapeut care va determina un program personalizat nevoilor dumneavoastră și vă va monitoriza îndeaproape evoluția. Este necesară urmărirea cu strictețe a tratamentului ca acesta să aibă efectul dorit.

Terapia Tecar

Există diferite tratamente care pot da roade în cazul spondilozei lombare și medicii noștri vă pot recomanda cea mai bună opțiune după un consult detaliat. Una dintre ele este terapia inovativă Tecar, aceasta fiind folosită pentru a stimula procesul de vindecare a corpului. Practic, terapia Tecar nu este deloc invazivă, ci ajută organismul să se recupereze natural și să se vindece singur prin energia electromagentică. De asemenea, Tecar va ajuta și la inhibarea mesajului dureros, cât și la refacerea musculară.

iunie 06 kinetoterapia in afectiuni neurologice 02

Kinetoterapia pentru afecțiuni neurologice

Kinetoterapia pentru afecțiuni neurologice

Terapia prin mișcare, adică kinetoterapia, este folosită încă din antichitate pentru menținerea unei forme fizice bune, îmbunătățirea posturii și ameliorarea multor afecțiuni. Beneficiile acestui tratament sunt recunoscute la nivel mondial și sunt recomandate atât pentru afecțiuni de ordin fizic, cât și în cazul problemelor neurologice.

De multe ori, diverse afecțiuni precum paralizia cerebrală, boala Alzheimer, epilepsia, scleroza multiplă, boala Parkinson, leziuni cerebrale sau ale măduvei spinării, distrofia musculară sau chiar migrenele și multe altele pot afecta mobilitatea și îngreuna mișcarea. În cazurile acestea, pe lângă tratamentul recomandat de medic, kinetoterapia vă poate veni în ajutor pentru a vă îmbunătăți traiul de viață.

Obiectivele tratamentului

În funcție de afecțiunea dumneavoastră, tratamentul poate avea loc de mai multe ori pe săptămână, iar în cazurile grave se va recurge la ședințe repetate pe parcursul unei zile.

Fiecare tratament diferă de la pacient la pacient și se poate schimba de-a lungul timpului. Este foarte important să comunicați specialistului care sunt așteptările dumneavoastră și să continuați să îi spuneți cum vă simțiți de la o ședință la alta.

În cazul afecțiunilor neurologice, este recomandat ca tratamentul fizic să înceapă cât mai repede pentru ca rezultatele să fie optime. Terapia nu va putea stopa în totalitate efectele afecțiunilor neurologice, dar va încetini progresia acestora.

Efectuarea exercițiilor

Exercițiile pot părea grele la început, efectuarea acestora anevoioasă, dar este important să continuați și veți simți o îmbunătățire în cel mai scurt timp. De asemenea, specialistul dumneavoastră vă poate recomanda și un set de exerciții de făcut acasă. Acestea vă vor ajuta să vă recâștigați forța și să preveniți pierderea mobilității. Mai mult, efectuarea regulată a exercițiilor împreună cu terapeutul dumneavoastră, cât și acasă pe cont propriu vor ajuta creierul și mușchiul să învețe să lucreze din nou împreună.

Kinetoterapia este aliatul ideal în cazul afecțiunilor neurologice și are efecte exclusiv benefice pentru îmbunătățirea calității vieții dumneavoastră.

iunie 06 recuperare infiltratii 02

Recuperarea după infiltrații în genunchi

După efectuarea infiltraților, este necesară o perioadă de recuperare relativ scurtă. În acest timp, e posibil să experimentați o accentuare a simptomelor din cauza accelerării procesului de vindecare, deci s-ar putea să resimțiți dureri, care se vor ameliora în scurt timp.

Recuperarea după infiltrații în genunchi

Recuperarea nu este una complicată și nu necesită spitalizarea, ci doar un pic mai multă grijă. Vi se va recomanda de către medic un repaus de până la cinci zile, dar nu unul strict. Este preferabil să evitați să urcați prea multe scări și exercițiile fizice care pun presiunea asupra genunchiului, precum alergatul sau ridicarea de greutăți. De asemenea este de evitat statul excesiv în picioare.

În cazul în care apar dureri sau umflarea zonei sunt recomandate comprese reci aplicate local în timpul repausului. Acestea vor ajuta la dezinflamarea zonei și vă vor ameliora durerile. Dacă durerile persistă, se pot administra antiinflamatoarea pe termen scurt care se eliberează fără prescripție medicală. De obicei medicul recomandă un antiinflamator pentru cazul în care sunt resimțite dureri locale după intervenție.

În cazurile foarte rare în care pot apărea înroșiri la nivelul pielii sau alergii este recomandat să contactați imediat medicul care v-a administrat injecția.

Simptomele locale pot dispărea chiar și după 24 de ore, dar în continuare este de preferat să evitați activitățile menționate mai sus, pentru a da timp genunchiului să se recupereze. De asemenea, repausul va crea un mediu propice pentru ca tratamentul să acționeze și să vindece zona afectată.
După câteva zile, acutizarea simptomelor va dispărea, iar în câteva săptămâni veți începe să simțiți efectele benefice ale tratamentului. Orice intervenție cât de mică sau non-invazivă necesită un timp de recuperarea. Cu un pic de grijă din partea pacientului, efectele pozitive ale infiltrațiilor cu Acid Hialuronic vor fi simțite în cel mai scurt timp.