Unul dintre cele mai moderne remedii folosite in ziua de azi ca si tratament dureri lombare este terapia Tecar. Procedura Tecar poate fi folosita de sine statatoare sau poate fi combinata cu alte terapii sau exercitii complementare.

Durerile sunt foarte intalnite in randul populatiei, cea mai frecventa fiind durerea lombara. Daca suferi de durere de spate, este posibil sa ti fie mai greu sa faci anumite activitati, iar acest lucru iti poate afecta rutina zilnica si iti poate deteriora calitatea vietii.

In functie de durata de manifestare a simptomelor, durere lombara poate fi acuta sau cronica. Durerea acuta se intinde pe o perioada de patru saptamani, in timp ce durerea cronica pe o perioada mai mare de trei luni.

De cele mai multe ori durerea lombara apare la persoanele cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani, din cauza schimbarilor din organism ce apar odata cu inaintarea in varsta. Durerea de spate in zona lombara poate creste in intensitate si se poate agrava atunci cand pacientul transporta greutati sau realizeaza anumite miscari bruste.

Durerea lombara poate fi rezultatul anumitor boli, precum cancerul maduvei spinarii, discul rupt sau herniat, sciatica, artrita, infectii sale rinichilor sau infectii ale coloanei vertebrale. Hernia de disc poate fi o alta cauza a durerilor. Ea apare atunci cand  cartilajul care inconjoara discul pune presiune asupra maduvei spinarii sau a radacinilor nervoase.

Alte cauze ale aparitiei durerilor din zona lombara: sciatica, curbura anormala a coloanei vertebrale (scolioza, cifoza), artrita, spondilita, spondiloza, probemele la rinichi, boala Paget, suprasolicitarea muschilor.

Posibile simptome ce apar in cazul durerilor lombare:

  • spasme ale musculaturii, crampe si rigiditate
  • durere la nivelul spatelui sau treptat
  • furnicaturi, amortiri la nivelul membrului inferior, talpii piciorului, a gambei sau in ambele membre inferioare

Tecarul reprezinta o terapie non-invaziva  si foloseste curenti de inalta frecventa care intra in tesut si se transforma in caldura. Acesta permite o recuperare mai rapida dupa traumatisme, probleme musculare sau dureri osteo-articulare subacute sau cronice.

Pe langa tratarea durerilor lombare , tecarul ajuta la vindecarea afectiunilor osteoarticulare (umar, cot, mana, genunchi, picior, umflaturi ale articulatiilor) si musculo-tendinoase( de la nivelul muschilor si al tendoanelor). De asemenea acesta accelereaza procesele metabolice naturale de vindecare a tesuturilor.

Senzatia pe care pacientul o percepe in timpul terapiei este placuta, de caldura, similara cu cea a unui masaj. Inca de la prima sedinta, durerea pacientului se reduce considerabil.

Avantajele terapiei Tecar:

  • este noninvaziva si nedureroasa
  • are efect relaxant, reduce edemul si amelioreaza rapid durerea
  • contribuie la regenerarea tesuturilor si le accelereaza vindecarea
  • se trateaza atat tesuturile moi (muschi), cat si cele mai dure (oase, articulatii, cartilaj, ligamente)
  • poate fi folosita imediat dupa trauma sau in etapa acuta a unui proces inflamator

Pe langa durerile lombare, terapia Tecar trateaza si alte afectiuni cum ar fi: luxatii, entorse, bursite, tendinite, rupturi, contracturi sau intinderi musculare, artrite, coxartroza, traumatisme osoasesau ligamentare.

Terapia Tecar este extrem de utila in recuperarea medicala, inclusiv in cea a sportivilor .Principalele efecte ale energiei Tecar sunt stimularea microcirculatiei venoase si limfatice, cresterea temperaturii in interiorul tesutului, stimularea metabolismului celular, reducerea durerii.

Cum actioneaza terapia Tecar?

Terapia Tecar se efectueaza prin intermediul unui aparat care functioneaza folosind curenti de inalta frecventa, insesizabili pacientului, care intra in tesut si se transforma in caldura. Folosind frecvente diferite, se poate actiona asupra structurilor superficiale, dar si a celor profunde.

In timpul terapiei, corpul se foloseste de propria energie, activand mecanismele de regenerare de la nivelul tesuturilor si al musculaturii, avand ca efect vindecarea. Aparatul functioneaza cu ajutorul a doi electrozi si a unei creme conductoare.

De toate beneficiile terapiei Tecar puteti beneficia in cadrul clinicii noastre, in urma unui consult la recomandarea medicului specialist.

Pentru programari puteti intra AICI