Infiltrații PRP – tratament de recuperare medicală

Corpul nostru are capacitatea extraordinară de a se vindeca singur, iar medicina regenerativă plusează și poate îmbunătăți aceasta funcție, ajutându-ne și mai mult în recuperare medicală. Infiltrațiile PRP (Platelet-Rich Plasma) sunt tratamente non-invazive, fără efecte secundare, care dau rezultate uimitoare, datorită plasmei extrem de concentrată obținută și îmbunătățită chiar din sângele pacientului.

Infiltrații PRP

Fiind un tratament care se bazează pe recoltarea de sânge venos de la pacient, îmbogățit cu trombocite prin centrifugare, infiltrațiile PRP nu prezintă nici un risc de contaminare și nu au efecte secundare. Avantajele sunt multiple de la refacerea structurilor afectate, la diminuarea durerilor, iar administrarea tratamentului este nedureros și se face ambulatoriu.

Cum funcționează?

Infiltrațiile PRP pot trata cu succes diferite afecțiuni dureroase precum inflamații la nivelul tendonului rotulian (genunchiul) sau ahilean, dureri la nivelul umărului sau al cotului. Și leziunile cartilajelor pot fi tratate prin infiltrații PRP, dar numai în cazul unui disconfort produs de afecțiuni care nu sunt degenerative. Disconfortul din toate aceste zone apare și la persoanele tinere, iar tratarea lui cât mai timpurie prin infiltrații PRP este recomandată pentru că ignorarea simptomelor nu va duce decât la agravarea situației.

Înainte de procedură, medicul ortoped va consulta pacientul și va efectua un set de analize pentru a determina de câte infiltrații este nevoie. Sângele pacientului va fi recoltat și îmbunătățit la centrifugă unde va rezulta o cantitate mai mare de plasmă care va fi injectată la nivelul articulaților sau a tendonului pentru ca țesuturile să se regenereze.

Efectele infiltrațiilor

După jumătate de oră de la administrarea infiltraților, pacientul poate pleca și nu va avea nevoie de ajutor pentru a se deplasa. Efectul de regenerare va începe la scurt timp și va continua între 6 și 9 luni după ce tratamentul a fost finalizat. Este recomandat ca tratamentul să fie asociat cu altă procedură de vindecare, precum kintetorepia, fizioterapia sau terapia TECAR pentru a obține rezultate excelente de lungă durată.