DEPISTAREA METALELOR GRELE IN ORGANISM

Fondatorul clinicii Brotac Medical Exclusive, prima clinică de medicină alternativă si anti aging  din Romania și membru în Academia Americană de avansare în Medicina, Pr. Dr. Cornel Brotac, efectueaza terapii unice in tara noastra printre care se numara si depistarea de metale grele in organism si eliminarea acestora.

Toxicitatea metalelor grele, reprezintă o situație medicală puțin întânlită, dar totuși semnificativă clinic.

De la produsele de uz casnic, sau deodorante pana la urmele avioanelor lasate pe cer sau cremele cu protectie solara, toate acestea contin urme de metale grele. Vaccinurile sunt si ele o sursă de metale grele, de aluminiu, mai exact – acesta este este injectat direct in sange si poate provoca probleme neurologice.

Există 35 de metale care ne preocupă din cauza expunerii rezidențiale sau profesionale, dintre care 23 sunt metale grele. Acestea sunt frecvent întâlnite în mediu și dietă. În cantități mici, acestea sunt necesare pentru menținerea sănătății bune, dar în cantități mai mari pot deveni toxice sau periculoase.

Toxicitatea cu metale grele in organism poate scădea nivelul de energie și poate deteriora funcționarea creierului, plămânilor, rinichilor, ficatului, compoziției sângelui și a altor organe importante. Expunerea pe termen lung poate duce la progresarea treptată a proceselor degenerative fizice, musculare și neurologice care imită boli precum scleroza multiplă, boala Parkinson, boala Alzheimer și distrofia musculară. Nivelul de toxicitate al câtorva metale grele poate fi chiar peste concentrațiile de fond care sunt prezente în mod natural în mediu. Prin urmare, cunoașterea temeinică a metalelor grele este destul de importantă pentru a permite măsurile defensive adecvate împotriva contactului lor excesiv.

Metalele grele din organism perturbă funcțiile metabolice în două moduri:

1. Se acumulează în organism și prin urmare, perturbă funcțiile glandelor și organelor vitale cum ar fi inima, creierul, rinichii, oasele, ficatul etc.

2, Acestea îndepărtează mineralele nutritive vitale, împiedicând astfel funcția lor biologică.

Studiu medical