Osteoporoza numita si „boala tacuta”

Osteoporoza se defineste ca fiind o boala ce scade rezistenta osoasa. Aparitia acestei boli in general nu este evidenta pana in momentul schimbarii posturii corpului.De asemenea multi dintre noi suferim de pierderi osoase masive fara sa realizam acest lucru.

Primul semn al acestei boli sunt durerile de spate .Osteoporoza poate duce la tasari ale vertebrelor ce pot modifica forma coloanei vertebrle,fracture de sold sau fracture pelviene.

Cauzele osteoporozei sunt numeroase si sunt mai des intalnite la femei. O prima cauza este menopauza,urmata de un stil de viata haotic(fumat, dieta saraca in calciu si vitamina d,alcool,medicamente antiinflamatorii).In proportie de 20% osteoporoza este intalnita si in randul barbatilor.

De aceea CLINICA BROTAC MEDICAL CENTER OLTENITA vine in sprijinul dumneavoastra cu aparatura ultra performanta ce ajuta la diagnosticarea osteoporozei .

Osteodensitometria (dexa) este o metoda curenta de determinare a densitatii osului si implicit a rezistentei lui.

Diagnosticul  se stabileste prin masurarea densitatii osoase ,aceasta metoda fiind cea mai eficienta ,deloc dureroasa si nu prezinta absolute niciun risc pentru pacient

Mai multe detalii si programari puteti afla AICI