iunie 06 recuperare infiltratii 02

După efectuarea infiltraților, este necesară o perioadă de recuperare relativ scurtă. În acest timp, e posibil să experimentați o accentuare a simptomelor din cauza accelerării procesului de vindecare, deci s-ar putea să resimțiți dureri, care se vor ameliora în scurt timp.

Recuperarea după infiltrații în genunchi

Recuperarea nu este una complicată și nu necesită spitalizarea, ci doar un pic mai multă grijă. Vi se va recomanda de către medic un repaus de până la cinci zile, dar nu unul strict. Este preferabil să evitați să urcați prea multe scări și exercițiile fizice care pun presiunea asupra genunchiului, precum alergatul sau ridicarea de greutăți. De asemenea este de evitat statul excesiv în picioare.

În cazul în care apar dureri sau umflarea zonei sunt recomandate comprese reci aplicate local în timpul repausului. Acestea vor ajuta la dezinflamarea zonei și vă vor ameliora durerile. Dacă durerile persistă, se pot administra antiinflamatoarea pe termen scurt care se eliberează fără prescripție medicală. De obicei medicul recomandă un antiinflamator pentru cazul în care sunt resimțite dureri locale după intervenție.

În cazurile foarte rare în care pot apărea înroșiri la nivelul pielii sau alergii este recomandat să contactați imediat medicul care v-a administrat injecția.

Simptomele locale pot dispărea chiar și după 24 de ore, dar în continuare este de preferat să evitați activitățile menționate mai sus, pentru a da timp genunchiului să se recupereze. De asemenea, repausul va crea un mediu propice pentru ca tratamentul să acționeze și să vindece zona afectată.
După câteva zile, acutizarea simptomelor va dispărea, iar în câteva săptămâni veți începe să simțiți efectele benefice ale tratamentului. Orice intervenție cât de mică sau non-invazivă necesită un timp de recuperarea. Cu un pic de grijă din partea pacientului, efectele pozitive ale infiltrațiilor cu Acid Hialuronic vor fi simțite în cel mai scurt timp.