iunie 06 kinetoterapia in afectiuni neurologice 02

Kinetoterapia pentru afecțiuni neurologice

Terapia prin mișcare, adică kinetoterapia, este folosită încă din antichitate pentru menținerea unei forme fizice bune, îmbunătățirea posturii și ameliorarea multor afecțiuni. Beneficiile acestui tratament sunt recunoscute la nivel mondial și sunt recomandate atât pentru afecțiuni de ordin fizic, cât și în cazul problemelor neurologice.

De multe ori, diverse afecțiuni precum paralizia cerebrală, boala Alzheimer, epilepsia, scleroza multiplă, boala Parkinson, leziuni cerebrale sau ale măduvei spinării, distrofia musculară sau chiar migrenele și multe altele pot afecta mobilitatea și îngreuna mișcarea. În cazurile acestea, pe lângă tratamentul recomandat de medic, kinetoterapia vă poate veni în ajutor pentru a vă îmbunătăți traiul de viață.

Obiectivele tratamentului

În funcție de afecțiunea dumneavoastră, tratamentul poate avea loc de mai multe ori pe săptămână, iar în cazurile grave se va recurge la ședințe repetate pe parcursul unei zile.

Fiecare tratament diferă de la pacient la pacient și se poate schimba de-a lungul timpului. Este foarte important să comunicați specialistului care sunt așteptările dumneavoastră și să continuați să îi spuneți cum vă simțiți de la o ședință la alta.

În cazul afecțiunilor neurologice, este recomandat ca tratamentul fizic să înceapă cât mai repede pentru ca rezultatele să fie optime. Terapia nu va putea stopa în totalitate efectele afecțiunilor neurologice, dar va încetini progresia acestora.

Efectuarea exercițiilor

Exercițiile pot părea grele la început, efectuarea acestora anevoioasă, dar este important să continuați și veți simți o îmbunătățire în cel mai scurt timp. De asemenea, specialistul dumneavoastră vă poate recomanda și un set de exerciții de făcut acasă. Acestea vă vor ajuta să vă recâștigați forța și să preveniți pierderea mobilității. Mai mult, efectuarea regulată a exercițiilor împreună cu terapeutul dumneavoastră, cât și acasă pe cont propriu vor ajuta creierul și mușchiul să învețe să lucreze din nou împreună.

Kinetoterapia este aliatul ideal în cazul afecțiunilor neurologice și are efecte exclusiv benefice pentru îmbunătățirea calității vieții dumneavoastră.