Tratament spondiloză lombară

Tratament spondiloză lombară

Spondiloza lombară este o afecțiune comună, care apare odată cu înaintarea în vârsta sau din cauza unor accidentări. Cazurile ușoare ale acestei afecțiunea nu prezintă un disconfort și pot rămâne nedetectată, dar, odată instalată durerea, spondiloza lombară va deteriora calitatea vieții. Zona lombară susține și stabilizează greutatea corpului, oferind mobilitatea necesară.

Tasarea vertebrelor și accidentarea acestora poate apărea din cauza unor mișcări bruște sau în cazul ridicării repetitivă și incorectă de greutăți. Durerile pot fi acute și pot dura până la 4 săptămâni sau cronice, caz în care vor fi resimțite până la 3 luni. Mai mult, vor apărea dificultății în cazul statului în picioare sau a statului pe scaun pentru o perioadă mai lungă de timp. Nervii spinali pot fi afectați și, în cazurile grave, oasele sau discurile pot apăsa pe coloana vertebrală.

Recuperarea și tratamentul

Tratamentul spondilozei lombare nu urmărește doar să amelioreze durerea, ci și să corecteze postura, să îmbunătățească mobilitatea și să tonifieze musculatura. Împreună cu acestea, se va lucra și pentru pierderea în greutate, acolo unde este cazul, pentru a ușura presiunea asupra zonei lombare pentru o bună igienă a spatelui.

Pentru recuperare, veți lucra cu un fizioterapeut care va determina un program personalizat nevoilor dumneavoastră și vă va monitoriza îndeaproape evoluția. Este necesară urmărirea cu strictețe a tratamentului ca acesta să aibă efectul dorit.

Terapia Tecar

Există diferite tratamente care pot da roade în cazul spondilozei lombare și medicii noștri vă pot recomanda cea mai bună opțiune după un consult detaliat. Una dintre ele este terapia inovativă Tecar, aceasta fiind folosită pentru a stimula procesul de vindecare a corpului. Practic, terapia Tecar nu este deloc invazivă, ci ajută organismul să se recupereze natural și să se vindece singur prin energia electromagentică. De asemenea, Tecar va ajuta și la inhibarea mesajului dureros, cât și la refacerea musculară.