Spondiloza cervicala poate fi cauzata de mai multi factori, dar cel mai adesea este legata de varsta, pentru ca discurile vertebrale si incheieturile se deterioreaza din cauza trecerii timpului. Spondiloza este un fenomen al imbatranirii.

Spondiloza cervicala se instaleaza in zona gatului si se manifesta prin durere la nivelul acestuia, care se raspandeste pe umeri si brate. Totodata, muschii pot fi slabiti sisa se instaleze dureri de cap, resimtite la ceafa.

Simptomele spondilozei cervicale sunt diferite: amorteala a gatului sau a umarului, durere care se raspandeste in umeri, brate, maini sau degete, pierderea echilibrului, slabiciune sau furnicaturi in gat, umeri, brate maini sau degete.

 

Exista mai multi factori care pot agrava spondiloza:

  • Traume sau vatamari (accidente rutiere sau cazaturi grave);
  • Predispozitia genetica, anomalii congenitale sau antecedentele familiei referitoare la durerile de spate;
  • Afectiuni precum artroza (osteoartrita), boala degenerativa a discului intervertebral, pintenii ososi (osteofitele), discurile rupte sau hernia de disc;
  • Obezitatea;
  • Fumatul si/ sau consumul excesiv de alcool;
  • Lipsa exercitiilor fizice;
  • Ridicarea in mod regulat a unor obiecte grele, munca fizica extreme de solicitanta;

 

Pentru ameliorarea durerii, dar si pentru a preveni o afectare mai puternica a zonei gatului, este nevoie de exercitii de gimnastica medicala cat si de fizioterapie.

Terapii alternative pentru spondiloza: laserul, terapia cu curent diadinamic, terapia cu ultrasunete, terapia cu curenti interferentiali.

Cele mai bune metode de tratament pentru spondiloza sunt prin fizioterapie, deoarece aceasta are efecte importante in reducerea durerii.

Pentru programare si detalii AICI